over ons

Wat wij belangrijk vinden…

Wij wensen voor alle jonge kinderen dat ze meer ruimte krijgen om de wereld om zich heen te ontdekken, zich te verwonderen, te bewegen en zichzelf te zijn. Wij wensen ook voor alle jonge kinderen dat ze meer in aanraking komen met de natuur, dichtbij huis – in de vierkante kilometer rondom hun huis, het eerste landschap dat kinderen leren kennen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Marga en Judith, we hebben jaren gewerkt met en voor jonge kinderen. Denk aan: peuterspeelzalen, kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en kinderrevalidatie. In 2021 zijn we gestart met Ontdek & Verwonder.

De eerste jaren in het leven van jonge kinderen zijn belangrijk, dan wordt de  basis gelegd voor de rest van hun leven. Jonge kinderen hebben ouders en andere opvoeders nodig om een goede start te maken in het leven. Volwassenen die tijd en ruimte hebben voor (hun) kinderen en voor zichzelf.

Buiten en in de natuur valt veel te ontdekken en is veel om je over te verwonderen. De natuur biedt ook dé handvatten waarmee we jonge kinderen kunnen stimuleren in hun ontwikkeling op alle gebieden. Moestuinieren is een mooie manier voor kinderen om kennis te maken met de natuur en te leren over waar hun eten vandaan komt.

Marga van Veen

Pedagogisch coach, (intern) begeleider kinderen van 0-7 jaar, verwonderaar, ruimte binnen en buiten inrichten voor ontdekking en verbinding

In deze snelle jachtige tijd waarin wij van alles moeten, gaat mijn hart sneller kloppen van kinderen in de natuur en kinderen op ontdekking. Dat vertraagd en verstild voor hen én voor ons. Eigenlijk vaak bij kleine, onbeduidende zaken waaraan we normaal voorbij gaan maar waar we ons met aandacht aan kunnen opladen.

Heb je een vraag? Mail dan naar: marga@ontdekenverwonder.nl

Judith Uiterwijk

Moestuincoach voor kinderdagverblijven en scholen. Kennis en ervaring op het gebied van jonge kinderen (2-4 jaar), voorschoolse voorzieningen, ruimtes inrichten – binnen en buiten. Nieuwe dingen bedenker, ontwikkelaar, meedenker .

Naar buiten gaan, natuur en genieten van de kleine dingen zijn belangrijk voor jonge kinderen. Ik zet me in voor meer contact met de natuur, ontdekken en verwonderen voor jonge kinderen en voor jou als ouder of professional.

Ik help je ook graag op weg met het starten met moestuinieren met jonge kinderen of kinderen op de basisschool. Meer info over wat ik doe als moestuincoach vind je hier: https://www.jonglereneten.nl/moestuincoach-judith-uiterwijk

Heb je een vraag? Mail dan naar: judith@ontdekenverwonder.nl

Wil je contact met ons?

Heb je een vraag aan ons?

Denk je dat we je ergens mee kunnen helpen?

Of wil je gewoon iets laten weten?

Wil je meer Ontdekken & Verwonderen?

Scroll naar boven